Napredno iskanje
| deu | eng |
 
  Kapital Life DFS Zlati Kapital Navtika Kapital Golf Mariborčan 
 
 UREDNIKOVO PISMO 


UREDNIKOVO PISMO

Boštjan Belčič

Bilo je  v letih, ko Bode Miller še ni dosegel uspehov, s katerimi se je kasneje zapisal med največje smučarje vseh časov. Američan je bil takrat znan le kot tekmovalec, za katerega je bilo jasno, da ne bo prismučal do cilja, saj bo prej spektakularno odstopil. Toda Bode je vedel, da je na pravi poti. Kljub temu, da so ga vsi prepričevali, da je njegova tehnika povsem zgrešena...

Podobno so pred leti vsi prepričevali Marka Štirna. Le tema je bila drugačna, saj se je sukala okrog izgradnje igrišča za golf: “Takšno igrišče? Takšen finančni zalogaj? Pa res veš, kaj delaš?!,” so se glasili prizaneslivejši komentarji. Toda Marko je še enkrat dokazal, da človeška volja zmore marsikaj. Res je. Igrišče pod Šmarno Goro še ni povsem izgotovljeno, toda dejstvo je, da je Slovenija zgolj po zaslugi izrednega prepričanja posameznika dobila pomemben športni objekt. Podobno zgodbo lahko opazujete tudi v Bovcu, kjer je ekipa zbrana okrog Aleksa Kravanje prav tako z obilico volje in tudi pristne trme dokazala, da je tudi ena izmed najlepših evropskih dolin lahko čudovita golfska destinacija.

Podobno zgodbo piše tudi slovenska reprezentanca, ki se iz palčka počasi levi v akterja s katerim bodo morale računati ostale, v golfskem pogledu veliko razvitejše države. Ja, tudi Ian Pulter, naš tokratni “portretiranec” je na svoji poti moral pogosto trmasto vztrajati. 

Zdi, se, da sta volja in zdrava trmoglavost v teh časih še posebej pomembna dejavnika. To je nenazadnje občutila tudi ekipa revije, ki jo pravkar držite v rokah. Seveda, saj ekonomski položaj ni rožnat kar se močno čuti tudi na področju, kakršno je golf in z njim povezane dejavnosti. Toda prav v takšnih časih je treba vztrajati. Bode Miller je najhitrejši zavoj odkril po neštetih padcih. Vsak igralec golfa je pogosto najboljše predstave prikazal po največjih polomijadah in nenazadnje tudi naši predniki niso zaman dejali, da po dežju vedno posije sonce. Veliko podrobnosti o tem, kam vse te lahko pripelje vztrajanje v pogojih, ki ti niso naklonjeni pa lahko preberete na straneh prve letošnje številke slovenske revije namenjene golfu.

“Padanje me moti, toda zaradi tega nisem nikoli v zadregi, ne glede na to, koliko milijonov ljudi me gleda. Padanje je del uspeha.”

- Bode Miller

 
Četrtek, 18. December 2014

Obiskovalec

Aktualna anketa
Izdelava spletnih strani: Oblikovanje.com, 2005. Vse pravice pridržane.