Napredno iskanje
| deu | eng |
 
  Kapital Life DFS Zlati Kapital Navtika Kapital Golf Mariborčan 
 
 NOVICE SLOVENIJA: Golfska pravljica z devetimi luknjami v Bovcu 


NOVICE SLOVENIJA: Golfska pravljica z devetimi luknjami v Bovcu

V Bovcu so pred dnevi slovesno predali v uporabo novo igrišče za golf Hit Holidays, ki predstavlja pomemben del v mozaiku pomlajene turistične ponudbe Bovca in doline Soče. Investicija je bila vredna 650.000 evrov.

Igrišče Hit Holidays se razprostira na lokaciji Podklopce pri Bovcu in ima devet igralnih polj, par 36, v skupni dolžini 3010 metrov. Od idejne zasnove do realizacije so pretekla tri leta, v katerih je izpod peresa arhitekta Petra Škofica in direktorja Aleksandra Kravanje zraslo izredno slikovito igrišče, ki so ga za prizore snemanja uporabili tudi v Disneyevem filmu Zgodbe iz Narnije.

"S ponosom in zadovoljstvom odpiram golf igrišče, ki bo pomembno obogatilo turistično ponudbo v Bovcu in širšem Posočju. Glede na pozitiven odziv okoliških prebivalcev in vseh, ki se ukvarjamo s turizmom, pa lahko že zdaj povem, da imamo v načrtu izgradnjo še dodatnih devetih igralnih polj, ki bodo golf igrišče Hit Holidays uvrstila med najlepša na širšem področju," je ob odprtju povedal župan občine Bovec Danijel Krivec.

Vrednost investicije v igrišče, ki je nastalo na prostoru, kjer so že stale tri luknje, je 650.000 evrov, pri projektu pa so sodelovali CPG Nova Gorica, Hit Bovec, občina Bovec, Projekt Nova Gorica in Vodi Nova Gorica. Igrišče je zgrajeno po najzahtevnejših USGA standardih, pri pripravi zelenic je bil uporabljen Biovin, ekološki izdelek, pridelan iz tropin, ki ima status živila. Celo igrišče ima namakalni in drenažni sistem, ki zagotavljata kakovostno rast trave in ekološko upravljanje.

Direktor igrišča Aleksander Kravanja je v Bovcu in na Kaninu pripravil spektakularno ter edinstveno otvoritev. Udeleženci priložnostnega golf turnirja, med njimi številni znani Slovenci, so se najprej pomerili na devetih luknjah na smučišču Kanin, nato pa še na devetih zelenicah pri Bovcu.


 
Sobota, 29. November 2014

Obiskovalec

Aktualna anketa
Izdelava spletnih strani: Oblikovanje.com, 2005. Vse pravice pridržane.