Revija KAPITAL uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Revija Kapital
Revija KapitalZlati KapiGolfNavtikaRevija MariborčanRevija Life
Iskanje:

Domov
Uvodnik
Aktualno
Naslovna tema
Poslovne finance
Pod drobnogledom
Svetovanje
Davčno finanč. svetovanje
Osebne finance
Arhiv DFS
Info tehnologije
Avtomobilizem
Kapitalov objektiv
Nepremičnine
Življenjski slog

Najnovejše nepremičnine
Kapitalova posl. knjigarna
Zaposlitev
Foto galerije
Arhiv revij
Kdo smo
Predstavitev revij
Naročilnica
Oglaševanje
Kontaktne informacije
Naročite se na brezplačni elektronski izvod revije Kapital
Nakup člankov
je omogočen
s sistemom
Moneta.
 Kapital (Online): ISSN 1581-0054
IŠČEMO NOVE SODELAVCE

IŠČEMO samostojnega tržnika v marketingu ZA REVIJO KAPITAL

Od kandidatov pričakujemo:

 • Prodaja naklad in oglaševalskega prostora reviji Kapital
 • Priprava strategij prodaje naklad in oglasnega prostora
 • Dobre komunikacijske in pogajalske sposobnosti
 • Izkušnje s področja trženja in prodaje najmanj 3 leta
 • Obvladovanje interneta in drugih orodij za delo z računalnikom
 • Aktivno znanje angleškega ali nemškega jezika

Ostale zahteve:

 • vsaj VI. stopnja izobrazbe
 • vozniški izpit B kategorije

PONUJAMO

- stimulativen zaslužek
- službeno vozilo in telefon
- po uspešno opravljenem poskusnem delu možnost zaposlitve
- dodatno nagrajevanje
- možnost izobraževanja

Vaše prijave pričakujemo v roku 8 dni na naslov Založba Kapital, d.o.o., Titova cesta 8, Maribor - za razpis ali na email.

Redna cena:
24,00 EUR
(5.751,36 SIT)
Spletna knjigarna:
22,80 EUR
(5.463,79 SIT)
Naročniki Kapitala:
21,60 EUR
(5.176,22 SIT)
Dodaj v košarico
Kapitalova poslovna knjigarna
 
 
 

Skupina Triglav v prvi polovici leta 2012 z 41,6 milijona evrov dobička

Objavljeno: 30.08.2012 ob 11:08:54

30. avgust - Čisti poslovni izid Skupine Triglav je znašal 41,6 milijona evrov. Matična družba, Zavarovalnica Triglav, pa je v prvem polletju ustvarila 25 milijonov evrov dobička. Skupina je v prvi polovici leta 2012 obračunala 523,6 milijona evrov zavarovalne in sozavarovalne premije, dosegla 22,1-odstotno rast dobička. Zavarovalnica Triglav bo pod odložnimi pogoji dokapitalizirala Abanko. Novi član uprave je postal Benjamin Jošar.

Na seji so predstavniki Nadzornega sveta potrdili nerevidirano medletno poročilo o poslovanju Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav za obdobje od 1. 1. 2012 do 31. 6. 2012.

Čisti poslovni izid Skupine Triglav je v prvem polletju leta 2012 znašal 41,6 milijona evrov, kar je za 22 odstotkov več kot lani. Takšen rezultat poslovanja je dosegla z izvajanjem strateških usmeritev, ki so osredotočene na osnovno zavarovalniško dejavnost.
Kombinirani količnik premoženjskih zavarovanj, ki meri uspešnost poslovanja zavarovalnice v osnovni dejavnosti, se je izboljšal za 1,0 odstotno točko in je znašal 88,0 odstotkov. V Skupini Triglav se je na področju premoženjskih zavarovanj dobiček iz osnovne dejavnosti povečal iz 38,3 na 40,7 milijona evrov.
Skupina je v prvih šestih mesecih obračunala 523,6 milijona evrov kosmate zavarovalne in sozavarovalne premije, kar predstavlja 5-odstotno znižanje v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Čisti poslovni izid Zavarovalnice Triglav je v prvi polovici leta znašal 25 milijonov evrov, kar je za 18 odstotkov manj v kot v enakem obdobju lani. Razlog nižjega dobička so predvsem trajne slabitve naložb v višini 32,3 milijona evrov in izgube vrednosti naložb v grške vrednostne papirje zaradi efekta enostranskega odpisa grškega državnega dolga v višini 10,2 milijona evrov.
Zavarovalnica Triglav nadaljuje z rastjo dobička premoženjskih zavarovanj iz osnove dejavnosti, ki se je povečal iz 35 milijonov evrov v prvem polletju 2011 na 39,5 miljona evrov v prvem polletju 2012. Kombinirani količnik premoženjskih zavarovanj Zavarovalnice Triglav se je izboljšal kar za 2,9 odstotne točke in je znašal 80,8%.

Delež obračunane kosmate zavarovalne premije, ki ga je matična družba doprinesla k skupnemu rezultatu Skupine, znaša 373,2 milijona evrov, kar pomeni 6-odstotno nominalno znižanje glede na enako obdobje leta 2011.

Padec zbranih zavarovalnih premij je posledica manjšega povpraševanja po nekaterih zavarovalnih produktih zaradi manjše gospodarske aktivnosti, nižjega izvoza in uvoza, novih stečajev podjetij, zmanjšane kupne moči prebivalstva, višje brezposelnosti, zniževanja obsega kreditiranja bank ipd. Povečana konkurenca na trgu avtomobilskih zavarovanj in posledično sprememba ter prilagoditev zavarovalnih podlag, sta znižali obseg premije avtomobilskih zavarovanj. Dodaten izpad premije pa beležijo tudi zaradi selekcije portfelja in intenzivnega saniranja slabših zavarovalno-tehničnih rezultatov premoženjskih zavarovanj, kar se kaže v boljšem škodnem količniku tako matične družbe kot Skupine.

Na poslovni rezultat so v prvem polletju vplivale tudi posamične množične škode, med katerimi je bila največja februarska viharna burja na Novogoriškem in Ajdovskem območju, ki je povzročila za 5,1 milijona evrov škode. Pri zavarovanju posevkov in plodov so beležili okoli 3 milijone evrov škode zaradi spomladanske pozebe v začetku aprila, ki je povzročila velik izpad pridelka predvsem v sadjarstvu, v manjši meri pa tudi na vinogradih. Na območju Ljubljane je junija neurje s točo povzročilo za približno 2 milijona evrov škod.

Za poslovne rezultate Skupine Triglav so zelo pomembne razmere na kapitalskih trgih, saj različne finančne naložbe predstavljajo večji del sredstev zavarovalnice. Ne glede na relativno konzervativno naložbeno politiko Zavarovalnice Triglav in Skupine Triglav, je globalna finančna kriza ob trenutnih razmerah na kapitalskih trgih neugodno vplivala tudi na vrednost nekaterih naložb. Vpliv znižanja vrednosti naložb se je večinoma odrazil na znižanju kapitala Zavarovalnice in prek znižanja čistega poslovnega izida. V prvem polletju so tako trajno oslabili finančna sredstva v višini 32,8 milijona evrov. Na nižji poslovni izid pa je dodatno vplivala tudi izguba vrednosti naložbe v grške vrednostne papirje zaradi efekta enostranskega odpisa grškega državnega dolga v višini 10,2 milijona evrov.

Nadzorni svet je soglašal s sodelovanjem Zavarovalnice Triglav v prvem krogu postopka dokapitalizacije Abanke Vipe, in sicer v višini relativnega deleža Zavarovalnice Triglav v kapitalu Abanke Vipe, ki predstavlja 25,61% oz. v višini 1.829.285 delnic po ceni 7,0 EUR za delnico, kar skupaj znaša 12.804.995,00 EUR.

Sklep je bil sprejet pod odložnimi pogoji, da Zavarovalnica Triglav in druge z Republiko Slovenijo povezane osebe na dan vpisa delnic skupaj ne bodo dosegale prevzemnega praga po ZPre-1, in da bo pred vpisom delnic imela Zavarovalnica Triglav glasovalne pravice iz delnic Abanke Vipa, katerih imetnica je, in bo skupen delež glasovalnih pravic iz delnic Abanke Vipa, ki ga bodo imele imetnice delnic Abanke Vipa, povezane z Republiko Slovenijo po uspešno zaključeni dokapitalizaciji Abanke Vipa, znašal manj kot 1/3 vseh glasovalnih pravic iz delnic Abanke Vipa, in bo v postopku dokapitalizacije Abanke Vipe, vpisanih in vplačanih vseh 7.142.858 delnic Abanke Vipa, ki so predmet dokapitalizacije Abanke Vipa.

Nadzorni svet je soglasno imenoval Benjamina Jošarja za člana Uprave Zavarovalnice Triglav za dobo petih let. Sklep bo stopil v veljavo z dnem pridobitve dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije člana uprave Zavarovalnice Triglav.

»Vsi štirje kandidati, ki so prišli v ožji izbor, so visoko usposobljeni, strokovni in bi predstavljali dodano vrednost za Zavarovalnico Triglav. Na podlagi njihovih predstavitev, opravljenih razgovorov in evalvacij, sem se – glede na potrebe Zavarovalnice Triglav –odločil predlagati kandidata Benjamina Jošarja. Kandidat ima namreč izkušnje s poslovanjem v tujini, predvsem na trgih JV Evrope, z nakupi in prodajami podjetij, predvsem pa bo komplementarno dopolnil upravo, da bo še naprej delovala kot usklajen tim. Slednje je pri vodenju storitvenega podjetja eden izmed ključnih dejavnikov uspeha,« je svoj izbor pojasnil predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec.


Moody UniCreditu napovedal stabilnost v okviru obstoječe ocene
Bonitetna agencija Moody je včeraj potrdila aktualno oceno Baa2 skupine UniCredit za dolgoročne kredite in ...
Na finančne rezultate OMV je v letu 2013 vplivalo težko tržno okolje
Na rezultate družbe OMV v letu 2013 sta vplivala težko tržno okolje in celovitapreureditev družbe ...
Davek lahko plačate tudi v obrokih
Določeni poslovni subjekti težko izpolnjujejo davčne obveznosti, vendar je mogoče davek plačati tudi v obro ...
Imate spletno trgovino, ki škripa?
Imate spletno trgovino, ki škripa? Verjetno ste eni izmed mnogih, ki jim po zače ...
Butan plin zagotavlja nemoteno oskrbo s plinom
Ljubljana, februar 2014 – Ob nedavni vremenski katastrofi je veliko ljudi ostalo brez električne e ...
Sedežne garniture Natuzzi
SEDEŽNE GARNITURE NATUZZI Natuzzi Italia je znamka življenjskega sloga, ki uteleša lepoto in stra ...
OKNA - energetsko pomemben element
OKNA - energetsko pomemben element ...
Standard & Poor's za eno stopnjo zvišal oceno poslovanja Nove KBM
Maribor, 12. februar 2014 - Bonitetna agencija Standard & Poor's je Novi KBM danes zvišala oceno poslova ...
Otvoritev nove poslovne enote Unicredit banke v Milanu
Nova poslovna enota v pritličju sedeža UniCredit Tower je prva od 1.000 poslovalnic, ki jo bodo v naslednji ...
Kako zdravi smo posamezniki in kako zdrava je naša družba?
Maribor, 11. 2. 2014 - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in Univerza v Mariboru v so ...
Država nad sivo ekonomijo s povečanjem administrativnega dela
Od 1. januarja 2014 je treba za vsa izplačila potnih stroškov in drugih materialnih stroškov poročati dr ...
Microsoft ob Dnevu varne rabe interneta z novo interaktivno spletno stranjo z varnostnimi nasveti in namigi
...
Mentorstvo za mlade lahko koristijo tudi samozaposleni
Dom ...
Odločbe za davek na nepremičnine ne bo
Davčna uprava do nadaljnjega ne bo pošiljala odločb o odmeri davka na nepremičnine, ker je Ustavno sodišče ...
'Čarovnija' s prtljažnimi vrati
‘Čarovnija’ s prtljažnimi vrati, ki se odprejo ob zamahu z nogo, se je izkazala za uspešnico ...
Butan plin še naprej zagotavlja nemoteno oskrbo s plinom
Ljubljana, februar 2014 – Ob nedavni vremenski katastrofi je veliko ljudi ostalo brez električne e ...
Wayra CEE in Iniciativa Start:up Slovenija sta združili moči za umestitev slovenskih start-upov na zemljevid Evrope
...
Manjša brezposelnost in večji zunanjetrgovinski primanjkljaj v ZDA
7. februar - Za razliko od naše države, so težave z brezposelnostjo v ZDA praktično pozabljene. V zadnjem t ...
Več brezposelnih v Sloveniji
7. februar - Po zadnjih statističnih podatkih je bilo v Sloveniji konec januarja kar 129.843 uradno brezpos ...
Višje globe za davčne prekrške
Novela Zakona o davčnem postopku, ki je stopila v veljavo 1. januarja je določila višje globe za nekatere d ...
Mariborska knjižnica v letu 2013 namenila 600.000 evrov za nabavo 37.542 enot knjižnega gradiva
Maribor, 06. februar 2014 - Vodstvo Mariborske knjižnice je po enem letu od uvedbe članarin predstavilo sta ...
Bonitetna hiša i: izjemno povečano število začetih osebnih stečajev!
6. februar - Število blokiranih in deblokiranih transakcijskih račun ...
Nižja prodaja na drobno v evro coni
6. februar - Prodaja na drobno v evro coni se je decembra znižala za 1,6 odstotka, potem ko je še mesec pre ...
Britanski storitveni sektor stagnira
6. februar - Obseg storitvenega sektorja v Veliki Britaniji je v januarju dosegel najnižjo rast zadnjih 7 m ...
Zlatarna Celje je zvišala odkupno ceno zlata ob menjavi staro za novo
Celje, 5. februar 2014 – Zlatarna Celje, ki v svojih poslovalnicah ponuja tudi odkup zlata in menj ...
Brazilska industrija se krči
5. februar - Negativno so presenetili brazilski statistiki s podatki o industrijski proizvodnji. Decembra s ...
Britanci več gradijo
5. februar - Obseg gradbenega sektorja v Veliki Britaniji je januarja zrasel najbolj po avgustu 2007. Indek ...
Slovensko olimpijsko mesto Maribor
Olimpijsko vzdušje je na vrhuncu! Športniki so že odpotovali v ruski Soči, velika večina nav ...
En.grids 014: Do poletja mora biti jasno, kdo bo nosilec študije izvedljivosti
Na današnjem dogodku En.grids 014, ...
Kdaj je potrebna energetska izkaznica?
Državni zbor je potrdil nov energetski zakon (EZ-1). Najbolj se izpostavlja energetska izkaznica, saj pomen ...
Rast cen v evro območju se še naprej umirja
4. februar - Indeks potrošnih cen v evru območju se je januarja na letni ravni zvišal za 0,7 odstotka. Še ...
Londonski trg nepremičnin kaže znake pregretosti
4. februar - Londonski trg nepremičnin kaže vse več znakov pregretosti. Velik naval tujcev na tamkajšnje ne ...
Tradicionalni kurentov skok v 54. Kurentovanje
Ptuj, 3. februar – Tradicionalni kurentov skok je danes ob polnoči otvoril že 54. Kurentovanje, ki ...
Toshibini glavni segmenti poslovanja beležijo povišanje
Tokyo, 31. januarja 2014 - Podjetje Toshiba Corporation (TOKYO: 6502) je objavilo svoje ...
Hypo Alpe Adria prejela ESA srebrno nagrado v kategoriji "Najboljši v Evropi"
Hypo Alpe Adria je v sredo, 29. januarja 2013, na podelitvi v Londonu, prejela srebrno ESA nagr ...

Arhiv ...

 
Nova finančna ponudba
Ugodne priložnosti
Največkrat prebrano
Vzajemni skladi
 • Novi vzajemni skladi
 • Aktualna tečajnica
 • Zmagovalci in poraženci
 • Tečajnica vzj. skladov
    Tečaji z dne: 21. 01. 2010
  Ime sklada Dne. spr. Let. spr.
  Abančna Balkan -0,71 33,15
  Abančna Delniški Baltinord -1,49 46,11
  Abančna Azija 0,72 22,06
  Abančna Evropa -0,86 8,31
  Abančna Svet -0,41 11,94
  Abančna Denarni Euro 0,00 1,42
  Abančna Uravnoteženi -0,40 6,47
  Abančna Obvezniški 0,02 4,35
  Abančna Mešani -0,78 13,42
  Abančna Aktivni -0,85 8,24
  Borzna tecajnica
  Borzna tečajnica na dan: 26.3.2014
  Indeksi:
  SBITO709.481.53%
  Delniški trg (top 50):
  Valutna tečajnica
  Tečajnica z dne: 25. 11. 2014
   USD  1.2424
   JPY  146.66
   GBP  0.79290
   HUF  305.82
   CHF  1.2030
   HRK  7.6750
   AUD  1.4563
   CAD  1.4003
  Koristne informacije
 • Stečajnica podjetij
 • Borzni komentar
 • Finančni sejmi
 • Aktualna anketa
  Koristna orodja
 • Brezplačno čiščenje virusev [v sodelovanju z Real Security d.o.o.]
 • (c) Založba Kapital d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani : Oblikovanje.com, 2008RSS
  Obiskovalec


  "

  Revije v pdf obliki

  Kapital 583

  Kapital 581

  Kapital 579

  Kapital 578

  Fotogalerija

  Finančni sejem Kapital 2012

  Finančni sejem Kapital 2011

  Zlati V 2010

  KAPITAL 2009 - Finančni sejem

  Ženevski avtomobilski salon