Napredno iskanje
| deu | eng |
 
  Kapital Life DFS Zlati Kapital Navtika Kapital Golf Mariborčan

 
 
 Novice jadran 


Novice jadran

HRVAŠKI OTOKI NA PORTALU

ProdamSam.com

ProdamSam.com, vodilni spletni ponudnik oglaševanja prodaje in najema nepremičnin brez posrednika v vzhodni in osrednji južni Evropi, je v svojo ponudbo dodal posebno funkcijo -iskanje hrvaških otokov z interaktivnim zemljevidom. To funkcijo lahko najdete na strani “Napredno iskanje” na portalu www.ProdamSam.com.

Povpraševanje po nepremičninah na hrvaških otokih, ki so znani po svoji izjemni lepoti, v svetu je veliko. Ta skupina otokov je daleč največja v Jadranskem morju in ponuja prek 4.000 km obale. ProdamSam.com ponuja možnosti brskanja po nepremičninah na vseh otokih ali pa samo preprosto iskanje na določenem otoku, ki vas zanima.

ProdamSam.com je resnično celovit nepremičninski vir na enem samem mestu. Prek seznama storitev lahko arhitekti, oblikovalci, inženirji, odvetniki, zavarovalni agenti, finančni svetovalci, dobavitelji, obrtniki in vsi drugi ponudniki storitev, ki so povezane z nepremičninami, objavijo informacije o svojih storitvah.

Pristop Prodaja brez posrednika portala ProdamSam.com posameznikom omogoča samostojen nakup in prodajo nepremičnine. Spletno mesto je oblikovano tako, da lastniki nepremičnin preprosto objavijo in urejajo oglase za svoje lastnine.

ProdamSam.com je mednarodni in večjezični portal, ki je namenjen globalnemu občinstvu. Storitve ponuja na Hrvaškem, v Sloveniji, Črni Gori, na Češkem, Slovaškem, v Ukrajini, Belorusiji, Bolgariji, Makedoniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Romuniji, seznam pa se še širi. ProdamSam.com je na voljo v vseh lokalnih jezikih in v angleščini, ruščini ter kmalu tudi v nemščini.

NAVTIČNI VEČER

Prihod Mirana Tepeša z jadranja okoli sveta

Znan, uspešen nekdanji smučarski skakalec Miran Tepeš bo v petek 18. julija ob 19.00 s povratkom v Marino Izola sklenil svoj projekt jadranja okoli sveta, s čimer je uresničil svoje sanje. Za razliko od večine jadralcev, ki so se svet odločili objadrati v eni fazi, si je Miran Tepeš projekt jadranja okoli sveta, s katerim je pričel aprila leta 2006, zastavil v več fazah, tako da se je med etapami vračal domov in hodil v službo. Gre za oseben projekt, za spoznavanje samega sebe, združeno z željo po spoznavanju sveta. Da pa to ni samo njegov projekt, so poskrbeli prijatelji, ki so se mu pridružili na jadranju na jadrnici Skokica, in seveda družina, soproga Zlata, sin Jurij in hčerka Anja, oba tudi smučarska skakalca, ki ga pri tem podpirajo in mu pomagajo. Vabimo vas, da se nam pridružite, da jih skupaj pričakamo v čim večjem številu v Marini Izola! Prihodu bo sledilo druženje na navtičnem večeru s foto projekcijo! Vabljeni!

HRVAŠKA

Zavarovanje plovil

Tako kot v drugih državah je tudi na hrvaškem z zakonom predpisano obvezno zavarovanje plovil. Uvedeno je bilo leta 1994, s čimer se je Hrvaška pridružila razvitim državam, ki predpisujejo pravila zaščite ljudi na morju. Zavarovanje sicer ni obvezno za lastnike vseh plovil. Po hrvaškem “Pravilniku o brodicama i jahtama”, so dolžni skleniti zavarovanje za kritje nematerialne škode proti tretji osebi vsi lastniki plovil (velja za hrvaška in tuja plovila), katerih moč motorjev je večja od 15 kW. Ta plovila morajo imeti “plavi karton”. Težava je, ker mnogi lastniki na zavarovanje enostavno pozabijo, saj se registracija plovila ponavlja vsakih pet let in takrat zavarovanje sicer sklenejo, vendar velja le eno leto, nato pa naslednja štiri leta tega zavarovanja ne obnavljajo. Lastniki plovil iz drugih držav, ki imajo plovilo registrirano izven Hrvaške, lahko zavarovanje sklenejo tudi v svoji domovini. Brez modrega kartona ne morete dobiti dovoljenja za plovbo po hrvaških teritorialnih in notranjih vodah. Kazen za plovbo brez modrega kartona znaša od 300 do 1.000 kun.

UGLJAN

Nova marina

V mestu Preko na otoku Ugljan, dve in pol milji od Zadra je odprta nova marina. Sedeminosemdeset privezov v vodi nudi dobro zaščito navtikom, ki bodo pluli po tem delu Jadrana. Marina zadovoljuje vse najnovejše ekološke standarde. Privez je možen za jahte do dolžine dvajsetih metrov. Britanska družba Jupiter Adria je v projekt vložila okoli tri milijone evrov, koncesija je za obdobje petindvajsetih let. William Crawdson, vodilni človek družbe je izjavil: “Marina je namenjena turizmu visokega razreda, da bi privabili tovrstne turiste, nameravamo investirati dodatnih 15 milijonov evrov v izgradnjo luksuznega hotela v Preku.”

 
Ponedeljek, 24. November 2014

IŠČEMO NOVE SODELAVCE

PROJEKTNI VODJA ZA MARKETING ZA REVIJO NAVTIKA KAPITAL

Od kandidatov pričakujemo:

  • Poznavanje navtičnega področja
  • Izkušnje na področju trženja
  • Aktivno znanje enega tujega jezika

PONUJAMO stimulativen zaslužek, po uspešno opravljenem poskusnem delu zaposlitev za nedoločen čas, možnost dodatnega nagrajevana, možnost dodatnega izobraževanja.

Vaše prijave pričakujemo v roku 8 dni na naslov Založba Kapital, d.o.o., Titova cesta 8, Maribor – za razpisObiskovalec

Zadnji mali oglasi

Zadnje na forumu

Povezave
Izdelava spletnih strani: Oblikovanje.com, 2005. Vse pravice pridržane. Urednik spletnih strani: Mitja Mitrovič